Leestijd 1 minuten

Deze aflevering ging over online privacy. De Privacy Paradox. Het boek ‘Je hebt wél iets te verbergen’ van Dimitri Tokmetzis en Maurits Martijn van de Correspondent. Kortom; hoe we online met onze privacy omgaan en wat we kunnen doen om onzelf beter te beschermen.

Een aantal van de onderwerpen waar we het over hadden zijn:

    • Word je meer bewust van de privacy online met de Note to Self uitdaging van WNYC: The Privacy Paradox. Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Het is echt een eyeopener en leerzaam.
    • De trailer van de film The Circle die vanaf 11 mei 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien is:

Lees ondertussen ook de boekrecensie van Esther.

  • Het boek ‘Je hebt wél iets te verbergen’ van Dimitri Tokmetzis en Maurits Martijn bestel je hier. Mijn verslag van de boeklancering lees je hier.
  • Bits of Freedom. Een onafhankelijke Nederlandse belangenorganisatie die opkomt voor digitale burgerrechten. Bits of Freedom verdedigt het grondrecht op privacy en het grondrecht op communicatievrijheid van de Nederlandse burger.
  • Download, als we het nu toch over privacy hebben, meteen even Signal. De veilige chatapp voor iPhone en Android. Stuur dan meteen al je Whatsapp- en Facebook Messenger-vrienden een laatste berichtje dat je voortaan alleen nog maar via Signal te bereiken bent en delete die onveilige chatapps.